MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Trener Stefano Lavarini podsumował pierwszy turniej VNL. Jaki będzie kolejny krok?

Trener Stefano Lavarini podsumował pierwszy turniej VNL. Jaki będzie kolejny krok?

Znamy wiceprezydentów Piły

Znamy wiceprezydentów Piły

Polecamy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Wyniki matur 2024. Kiedy będą i jak je sprawdzić?

Wyniki matur 2024. Kiedy będą i jak je sprawdzić?

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla